Η παιδοδοντίατρος

paidodontiatros-vera-bakala-banner sm

Η πρώτη μου επαφή με το αντικείμενο της παιδοδοντίας ήταν, όταν, στα πρώτα έτη των σπουδών μου στην Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστρίου Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησα να εργάζομαι ως βοηθός σε παιδοδοντικό ιατρείο.

Παρ’ όλο το «νεαρό» των σπουδών μου και τις πολύ πρώιμες γνώσεις στην επιστήμη μου, δεν μπόρεσα να μην ενθουσιαστώ από το επιστημονικό αντικείμενο της παιδοδοντίας και τη μαγική αυτή αλληλεπίδραση με τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους.

Κατάλαβα, επίσης, από νωρίς ότι η οδοντιατρική για παιδιά είναι η επιστήμη όπου βρίσκουν εφαρμογή τεχνολογίες του μέλλοντος.

Γι’ αυτό η χαρά μου ήταν απερίγραπτη όταν, με το πέρας των σπουδών μου στην Ελλάδα έγινα δεκτή στο Τμήμα Παιδοδοντίας του Πανεπιστημίου ΤUFΤS στη Βοστώνη των Η.Π.Α., ένα από τα καλύτερα, στη σειρά αξιολόγησης τμημάτων παιδοδοντίας στον κόσμο.

Με το τέλος των σπουδών μου στο TUFTS απέκτησα εκτός από την ειδικότητα της παιδοδοντιατρικής, ξεχωριστό πτυχίο στη χρήση της πρωτοποριακής τεχνικής της αεραποτριβής (air-abrasion), μιας νέας μεθόδου αφαίρεσης της τερηδόνας χωρίς τροχό.

Ανήσυχη παράλληλα για το ανθρώπινο κομμάτι της δουλειάς μου, που είναι η επαφή με το γονιό που μου εμπιστεύεται το παιδί του αλλά και το ίδιο το παιδί, παρακολουθώ μέχρι σήμερα μαθήματα ψυχολογίας.

Στόχος μου, με την επιστροφή μου στην Ελλάδα ήταν ως παιδοδοντίατρος να δημιουργήσω ένα ιατρείο που θα προσφέρει στους μικρούς ασθενείς την τέχνη και την επιστήμη της παιδοδοντιατρικής όπως ακριβώς τη διδάχτηκα.

Με την έμπνευση και την ενσυναίσθηση του ανθρώπου και την γνώση και κατάρτιση του επιστήμονα, σε ένα χώρο καθαρό, φιλικό και γεμάτο χρώμα.

Σήμερα, πάνω από δέκα χρόνια μετά την ίδρυση του ιατρείου αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στους σπουδαίους δάσκαλους που με δίδαξαν και μου μεταλαμπάδευσαν την αγάπη τους για τη διαρκή γνώση κι ενημέρωση ώστε να εκτελώ υπεύθυνα το έργο μου.