Η Προσέγγιση μας – Behavioral management

Η παιδοδοντίατρος χρησιμοποιεί ψυχολογικές τεχνικές και ειδικό λεξιλόγιο για να περιγράψει στο παιδί τη θεραπεία.

Στο πρώτο ραντεβού του παιδιού στο ιατρείο μας, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη παιδοδοντίατρο όλα τα θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τη στοματική υγεία του παιδιού τους. Ταυτόχρονα η γιατρός ρωτά όλες τις αναγκαίες πληροφορίες τόσο για τη στοματική όσο και για τη γενική υγεία του μικρού ασθενή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το παιδί έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αρκετά το χώρο εξέτασης, αλλά και τη γιατρό πριν εκείνη ασχοληθεί μαζί του. Αυτό από μόνο του λειτουργεί χαλαρωτικά και αγχολυτικά στα περισσότερα παιδιά.

Στο επόμενο βήμα, η γιατρός, χρησιμοποιεί ειδικό λεξιλόγιο για να περιγράψει τι θα συμβεί στο ραντεβού, έπειτα δείχνει πώς γίνεται αυτό και στη συνέχεια εφαρμόζει τη θεραπεία.

Οι ψυχολογικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται, σε συνδυασμό με την ειδική διαμόρφωση του χώρου (χρώματα-παιχνίδια-εργαλεία που ΔΕΝ φαίνονται), μετατρέπουν την οδοντιατρική εργασία σε πράξη απλή και αποδεκτή από το παιδί.

paidodontiatros-vera-bakala-banner s

Η παιδοδοντίατρος Βέρας Μπάκαλα ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός σε παιδοδοντικό ιατρείο κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστρίου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο TUFTS στη Βοστώνη, αποκτώντας ειδικότητα στην πρωτοποριακή τεχνική της αεραποτριβής.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιούργησε ένα ιατρείο που συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη της παιδοδοντιατρικής, με έμφαση στην ανθρώπινη επαφή και την ψυχολογία.

Για να κλείσετε ραντεβού με την ιατρό παρακαλούμε καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 6107200.

Στο ίδιο τηλέφωνο μπορείτε να μας καλέσετε 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για οποιοδήποτε επείγον περιστατικό.