Αεραποτριβή

Η αεραποτριβή είναι μια σύγχρονη μέθοδος στην οδοντιατρική που έχει πολλά πλεονεκτήματα, ειδικά για τα παιδιά. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή χρήση του οδοντιατρικού τροχού, η αεραποτριβή δεν προκαλεί θερμότητα, ήχο ή δονήσεις. Επιπλέον, είναι σχεδόν πάντα ανώδυνη, γεγονός που την καθιστά ιδανική για παιδιά.

Τι είναι η Αεραποτριβή;


Η αεραποτριβή είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα εργαλείο ψεκάζει το δόντι με ένα λεπτό σπρέι νερού με σωματίδια διοξειδίου του αλουμινίου. Τα σωματίδια προωθούνται με αέρα υπό πίεση από την χειρολαβή του οδοντιάτρου. Η τερηδόνα αφαιρείται ενώ το δόντι μένει ανέπαφο.

Ποια είναι τα Πλεονεκτήματα της Αεραποτριβής;


Η αεραποτριβή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με την παραδοσιακή χρήση του τροχού στην οδοντιατρική. 

Ανάμεσα σε αυτά, περιλαμβάνονται:

  1. Δεν παράγει θερμότητα, ήχο ή δονήσεις: Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς δεν νιώθουν την ίδια άνεση που νιώθουν με τον τροχό.
  2. Σπάνια χρειάζεται αναισθησία: Σε πολλές περιπτώσεις, οι ασθενείς δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε αναισθησία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αεραποτριβής.
  3. Δεν αφαιρείται σχεδόν καθόλου δόντι: Η αεραποτριβή αφαιρεί μόνο την τερηδόνα, αφήνοντας το υπόλοιπο δόντι ανέπαφο.

“Η αεραποτριβή είναι ιδανική για παιδιά, καθώς είναι ανώδυνη και δεν προκαλεί άγχος ή φόβο.”

Πώς Γίνεται η Αεραποτριβή;


Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αεραποτριβής, η οδοντίατρος χρησιμοποιεί ένα ειδικό εργαλείο που ψεκάζει το δόντι με ένα λεπτό σπρέι νερού με σωματίδια διοξειδίου του αλουμινίου. Τα σωματίδια προωθούνται με αέρα υπό πίεση από την χειρολαβή του οδοντιάτρου, αφαιρώντας την τερηδόνα από το δόντι.

Η Αεραποτριβή και τα Παιδιά


Η αεραποτριβή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για παιδιά για διάφορους λόγους. Πρώτον, είναι μια ανώδυνη διαδικασία, οπότε τα παιδιά δεν χρειάζεται να φοβούνται τον πόνο. Δεύτερον, τα παιδιά συχνά έχουν φόβο από τον ήχο και τις δονήσεις του οδοντιατρικού τροχού, οπότε η αεραποτριβή είναι πιο εύκολα αποδεκτή για αυτά.

Συμπέρασμα


Η αεραποτριβή είναι μια σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος στην οδοντιατρική που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, ειδικά για τα παιδιά. Είναι ανώδυνη, δεν παράγει θερμότητα, ήχο ή δονήσεις και δεν αφαιρεί σχεδόν καθόλου δόντι. Γι’ αυτό, αν έχετε παιδιά και ανησυχείτε για την οδοντιατρική τους φροντίδα, η αεραποτριβή θα μπορούσε να είναι μια ιδανική επιλογή.

Περιεχόμενα

paidodontiatros-vera-bakala-banner s

Η παιδοδοντίατρος Βέρας Μπάκαλα ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός σε παιδοδοντικό ιατρείο κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστρίου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο TUFTS στη Βοστώνη, αποκτώντας ειδικότητα στην πρωτοποριακή τεχνική της αεραποτριβής.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιούργησε ένα ιατρείο που συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη της παιδοδοντιατρικής, με έμφαση στην ανθρώπινη επαφή και την ψυχολογία.

Για να κλείσετε ραντεβού με την ιατρό παρακαλούμε καλέστε μας στο τηλέφωνο 21 0610 7200.

Στο ίδιο τηλέφωνο μπορείτε να μας καλέσετε 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για οποιοδήποτε επείγον περιστατικό.