Ενδοστοματική Κάμερα

Ενδοστοματική Κάμερα

Η ενδοστοματική κάμερα είναι μια εξελιγμένη τεχνολογία, η οποία έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο αναγνώρισης και διάγνωσης αλλοιώσεων στη σύγχρονη οδοντιατρική.

Τι είναι η Ενδοστοματική Κάμερα;

Η ενδοστοματική κάμερα είναι ένα εργαλείο με το μέγεθος ενός στυλό [στυλό], εξοπλισμένο με μια μικροκάμερα στην άκρη του. Αυτή η συσκευή λειτουργεί με την αποστολή εικόνων στον υπολογιστή μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας, παρόμοια με τον τρόπο που οι δορυφόροι στέλνουν εικόνες στη γη.

“Η ενδοστοματική κάμερα είναι ένα εξελιγμένο εργαλείο που βοηθά στην αναγνώριση και διάγνωση αλλοιώσεων στη στοματική κοιλότητα.”

Πώς Λειτουργεί η Ενδοστοματική Κάμερα;

 

Η ενδοστοματική κάμερα εισάγεται στο στόμα του ασθενή.

Η μικροκάμερα στην άκρη του εργαλείου λαμβάνει εικόνες της στοματικής κοιλότητας.

Οι εικόνες μεταδίδονται στον υπολογιστή μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας.

Οι εικόνες επεξεργάζονται και επεκτείνονται για να παρατηρηθούν από τον οδοντίατρο.

Πώς Ενισχύει η Ενδοστοματική Κάμερα την Παιδοδοντιατρική;

 

Η ενδοστοματική κάμερα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στην παιδοδοντιατρική:

  • Αναγνώριση Αλλοιώσεων: Η ενδοστοματική κάμερα βοηθά στην αναγνώριση και διάγνωση μικρών αλλοιώσεων, ειδικά στις οπίσθιες περιοχές της στοματικής κοιλότητας.
  • Συγκριτική Ανάλυση: Με την ενδοστοματική κάμερα, μπορούμε να αποθηκεύσουμε εικόνες και να τις συγκρίνουμε με άλλες αργότερα, επιτρέποντάς μας να παρακολουθούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν στη στοματική κοιλότητα.
  • Εκπαίδευση Πελατών: Η ενδοστοματική κάμερα επιτρέπει στους ασθενείς και τους γονείς τους να δουν τι βλέπει ο οδοντίατρος, κάνοντας την εκπαίδευση περισσότερο οπτική και κατανοητή.

Με όλα αυτά, είναι σαφές ότι η ενδοστοματική κάμερα έχει αλλάξει τον τρόπο που πραγματοποιούμε την παιδοδοντιατρική. Και με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας, μπορούμε να περιμένουμε ακόμη περισσότερες βελτιώσεις στο μέλλον.

Περιεχόμενα

paidodontiatros-vera-bakala-banner s

Η παιδοδοντίατρος Βέρας Μπάκαλα ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός σε παιδοδοντικό ιατρείο κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστρίου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο TUFTS στη Βοστώνη, αποκτώντας ειδικότητα στην πρωτοποριακή τεχνική της αεραποτριβής.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιούργησε ένα ιατρείο που συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη της παιδοδοντιατρικής, με έμφαση στην ανθρώπινη επαφή και την ψυχολογία.

Για να κλείσετε ραντεβού με την ιατρό παρακαλούμε καλέστε μας στο τηλέφωνο 21 0610 7200.

Στο ίδιο τηλέφωνο μπορείτε να μας καλέσετε 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για οποιοδήποτε επείγον περιστατικό.