Πρώτη Επίσκεψη

Η Πρώτη Επίσκεψη του Παιδιού σε Παιδοδοντίατρο: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

 

Καλώς ήρθατε στον κόσμο της παιδιατρικής οδοντιατρικής, όπου το κύριο επίκεντρο μας είναι τα χαμόγελα των μικρών μας ασθενών. Ανοίγοντας τον δρόμο για μια υγιή στοματική υγεία, η πρώτη επίσκεψη του παιδιού σε παιδοδοντίατρο είναι ένα σημαντικό βήμα.

Πότε Πρέπει να Γίνει η Πρώτη Επίσκεψη;

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πρώτη επίσκεψη σε παιδοδοντίατρο πρέπει να γίνει μετά την εμφάνιση του πρώτου παιδικού δοντιού και ιδανικά όχι αργότερα από τα πρώτα γενέθλια του παιδιού. Αυτό είναι σημαντικό για την πρόληψη των προβλημάτων του στόματος που μπορεί να εμφανιστούν από τη βρεφική και νηπιακή ηλικία.

Περιεχόμενο της Πρώτης Επίσκεψης

 

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού σε παιδοδοντίατρο περιλαμβάνει:

    1. Τον πρώτο έλεγχο της στοματικής κοιλότητας του παιδιού.
    2. Ενημέρωση γονέων σχετικά με την ανατολή των δοντιών.
    3. Εκπαίδευση στη σωστή στοματική υγιεινή.
    4. “Γνωριμία” με την τερηδόνα και την ουλίτιδα και το πώς θα τις προλάβουμε.
    5. Οδηγίες για τη σωστή χρήση του μπιμπερό και της πιπίλας καθώς και για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση τραυματισμού.

Στο ιατρείο μας, η επίσκεψη είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Το περιβάλλον έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην φοβίζει το παιδί, με την αίθουσα αναμονής να περιλαμβάνει παιχνίδια, μαυροπίνακα και το «διάσημο σπιτάκι».

Προετοιμασία για την Πρώτη Επίσκεψη

 

Πριν την πρώτη επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο, προετοιμάστε το παιδί σας με απλά λόγια. Μπορείτε να του πείτε ότι ο παιδοδοντίατρος θα μετρήσει τα δόντια και θα δει αν είναι καθαρά. Αποφύγετε εκφράσεις όπως «μη φοβάσαι» ή «δεν θα πονέσει», γιατί μόνο ανησυχία προκαλούν.

Παιδοδοντίατρος: Ειδικευμένος για τα Παιδιά

 

Η εξέταση γίνεται σε παιδοδοντίατρο, καθώς είναι ο εξειδικευμένος οδοντίατρος για τα παιδιά.

Η Εξέταση του Παιδιού

 

Η πρώτη εξέταση γίνεται συνήθως με το παιδί στην αγκαλιά του γονέα. Σκοπός είναι να εξοικειωθεί το παιδί με τον χώρο του ιατρείου και τη διαδικασία της εξέτασης.

Οι Γονείς στην Εξέταση

 

Οι γονείς των μικρών ασθενών είναι ευπρόσδεκτοι στον κλινικό χώρο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε σιωπηλοί παρατηρητές για να μπορεί το παιδί να εστιάσει την προσοχή του στον παιδοδοντίατρο!

Φοβία για τον Οδοντίατρο

 

Οι παιδοδοντίατροι, εφαρμόζοντας κατάλληλες ψυχολογικές τεχνικές, εξασφαλίζουν την άνεση των ασθενών και προλαμβάνουν φοβικές συμπεριφορές για τον οδοντίατρο.

Είμαστε πάντα εδώ για να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με την πρώτη επίσκεψη του παιδιού σε παιδοδοντίατρο. Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές χαμόγελο για το παιδί σας!

Περιεχόμενα

paidodontiatros-vera-bakala-banner s

Η παιδοδοντίατρος Βέρας Μπάκαλα ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός σε παιδοδοντικό ιατρείο κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστρίου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο TUFTS στη Βοστώνη, αποκτώντας ειδικότητα στην πρωτοποριακή τεχνική της αεραποτριβής.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιούργησε ένα ιατρείο που συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη της παιδοδοντιατρικής, με έμφαση στην ανθρώπινη επαφή και την ψυχολογία.

Για να κλείσετε ραντεβού με την ιατρό παρακαλούμε καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 6107200.

Στο ίδιο τηλέφωνο μπορείτε να μας καλέσετε 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για οποιοδήποτε επείγον περιστατικό.