Υγιεινή Διατροφή για Δυνατά Παιδικά Δόντια

Για δυνατά παιδικά δόντια, είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε τα παιδιά να αποφεύγουν τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη, άμυλο και όξινα συστατικά. Αυτά τα τρόφιμα μπορούν να επιβαρύνουν τα δόντια τους, ειδικά όταν παραμένουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως γονέας, μπορείτε να διδάξετε στο παιδί σας την επιλογή υγιεινών τροφών και τη σημασία του σωστού βουρτσίσματος των δοντιών αμέσως μετά τα γεύματα. Αυτές οι συνήθειες θα διατηρήσουν τα παιδικά δόντια τους δυνατά και υγιή, φέρνοντας χαμόγελα σε εσάς και στον παιδοδοντίατρό τους

Εμπλουτίστε τη διατροφή των παιδιών σας με φρούτα και λαχανικά

Προτιμήστε φρούτα με λίγη ζάχαρη όπως αχλάδια και αποφύγετε τα ζαχαρούχα όπως μπανάνες. Βουρτσίστε τα δόντια του παιδιού μετά την κατανάλωση για προστασία.

Στραφείτε προς πηγές ασβεστίου

Το ασβέστιο είναι γνωστό ότι χτίζει δυνατά, υγιή δόντια. Γι’ αυτό ο παιδοδοντίατρος σας συνιστά να συμπεριλάβετε τροφές που αποτελούν πηγές ασβεστίου, όπως γάλα, γιαούρτι και τυρί στα γεύματα και τα σνακ του παιδιού σας.

Αυξήστε την ποσότητα του τυριού στη διατροφή

Εκτός του γεγονότος ότι η περιεκτικότητά του τυριού σε ασβέστιο βοηθά να διατηρηθούν τα δόντια και τα οστά γερά, η κατανάλωσή του ως μέρος των γευμάτων και των σνακ, βοηθά στην ενεργοποίηση της ροής του σάλιου, το οποίο ξεπλένει τα σωματίδια τροφής από τα δόντια.

Μείνετε μακριά από ζαχαρούχα, κολλώδη, αμυλούχα τρόφιμα

Ζαχαρούχα τρόφιμα κολλάνε στα δόντια, αυξάνοντας τον κίνδυνο τερηδόνας. Βουρτσίστε τα δόντια του παιδιού σας μετά την κατανάλωσή τους.

Επιλέξτε να σερβίρετε τρόφιμα με περιεκτικότητα ζάχαρης, μόνο με τα γεύματα

Όταν δίνετε στο παιδί σας γλυκά, σερβίρετέ τα περιστασιακά ως επιδόρπια αμέσως μετά το γεύμα, μια φορά την ημέρα, καθώς εκείνη την ώρα υπάρχει και μεγαλύτερη ποσότητα σάλιου στο στόμα , κάτι που βοηθά να ξεπλύνετε αυτά τα σάκχαρα από τα δόντια.

Επιλέξτε απλό νερό αντί για χυμό

Δεδομένου ότι οι χυμοί και τα αναψυκτικά περιέχουν πολλή ζάχαρη, επιλέξτε να πίνουν τα παιδιά σας περισσότερο νερό. Το νερό είναι ασφαλές για τα δόντια τους και βοηθά στην απομάκρυνση των σωματιδίων τροφής που μπορούν να προσκολληθούν στα δόντια τους και να προκαλέσουν τερηδόνα.

Επισκέπτεστε τακτικά τον παιδοδοντίατρο

Η τακτική επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο είναι ζωτικής σημασίας για δυνατά παιδικά δόντια. Αυτό ενισχύει την πρόληψη και διδάσκει σωστές τεχνικές στοματικής υγιεινής, διασφαλίζοντας την μακροχρόνια υγεία των δοντιών του παιδιού σας.