Έμφραξη Σύνθετης Ρητίνης

Έμφραξη Σύνθετης Ρητίνης

Η σύνθετη ρητινική έμφραξη είναι  μια εξελιγμένη διαδικασία οδοντιατρικής αποκατάστασης που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία και την εμφάνιση των δοντιών του παιδιού σας. 

Τι είναι η Σύνθετη Ρητινική Έμφραξη;

 

Η σύνθετη ρητινική έμφραξη είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της εμφάνισης των δοντιών που έχουν υποστεί φθορά, σπάσιμο ή κοιλότητες. Χρησιμοποιείται συνθετικό υλικό που ταιριάζει με τη φυσική σκιά του δοντιού, κάνοντας την έμφραξη σχεδόν αόρατη.

Ποιοι είναι οι Κατάλληλοι Υποψήφιοι;

 

Τα λευκά σφραγίσματα είναι κατάλληλα για ασθενείς όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών. Είναι ιδανική επιλογή για όσους παρουσιάζουν τα πρώτα σημάδια φθοράς στα δόντια ή για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν παλιές εμφράξεις αμαλγάματος υδραργύρου με μια πιο ασφαλή και σύγχρονη εναλλακτική.

Τα Πλεονεκτήματα της Σύνθετης Ρητινικής Έμφραξης

 

Η σύνθετη ρητινική έμφραξη προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους εμφράξεων:

  • Αισθητική: Τα σφραγίσματα αυτά είναι σχεδόν αόρατα, καθώς ταιριάζουν με το φυσικό χρώμα των δοντιών.
  • Ανθεκτικότητα: Προσφέρουν μεγάλη ανθεκτικότητα και υποστήριξη στη δομή των δοντιών.
  • Ελάχιστα Επεμβατικά: Είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, γεγονός που σημαίνει ότι διατηρείται περισσότερο το φυσικό δόντι.

Πώς Γίνεται η Διαδικασία;

 

Η διαδικασία εφαρμογής της σύνθετης ρητινικής έμφραξης είναι απλή και γρήγορη. Αρχικά, καθαρίζουμε το δόντι και αφαιρούμε τυχόν φθορά ή κοιλότητα. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε την σύνθετη ρητίνη σε στρώσεις, χρησιμοποιώντας ειδικό φως για να σκληρύνει κάθε στρώση. Τέλος, το δόντι γυαλίζεται για να δώσει ένα φυσικό και λαμπερό αποτέλεσμα.

Τι να Περιμένετε μετά την Έμφραξη

 

Μετά τη διαδικασία, μπορεί το παιδί να παρατηρήσει κάποια ελαφρά ευαισθησία στο δόντι τις πρώτες ημέρες. Ωστόσο, αυτό είναι φυσιολογικό και συνήθως απομακρύνεται χωρίς πρόσθετη θεραπεία.

Φροντίδα των Δοντιών μετά την Έμφραξη

 

Για να διατηρηθεί η υγεία των δοντιών μετά τη σύνθετη ρητινική έμφραξη, πρέπει να ακολουθηθεί μια σωστή υγιεινή του στόματος. Αυτό περιλαμβάνει τακτικό βούρτσισμα των δοντιών με οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο, τη χρήση οδοντικού νήματος και τους τακτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους.

Περιεχόμενα

paidodontiatros-vera-bakala-banner s

Η παιδοδοντίατρος Βέρας Μπάκαλα ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός σε παιδοδοντικό ιατρείο κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστρίου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο TUFTS στη Βοστώνη, αποκτώντας ειδικότητα στην πρωτοποριακή τεχνική της αεραποτριβής.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιούργησε ένα ιατρείο που συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη της παιδοδοντιατρικής, με έμφαση στην ανθρώπινη επαφή και την ψυχολογία.

Για να κλείσετε ραντεβού με την ιατρό παρακαλούμε καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 6107200.

Στο ίδιο τηλέφωνο μπορείτε να μας καλέσετε 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για οποιοδήποτε επείγον περιστατικό.