Τα πρώτα δόντια του μωρού: Πότε εμφανίζονται και πότε πέφτουν

Περιεχόμενα

Εμφάνιση των πρώτων δοντιών

Η εμφάνιση των πρώτων δοντιών του μωρού είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα στην ανάπτυξή του. Δεν είναι μόνο ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του σώματος του μωρού, αλλά είναι επίσης ένα σημαντικό γεγονός για τους γονείς, καθώς επισημαίνει την αρχή μιας νέας φάσης στη ζωή του μωρού.

Τα πρώτα δόντια του μωρού αρχίζουν συνήθως να εμφανίζονται μεταξύ των 4-7 μηνών, αν και μερικά μωρά μπορεί να έχουν δόντια ήδη από την ημέρα της γέννησής τους. Η σειρά με την οποία εμφανίζονται τα δόντια μπορεί επίσης να ποικίλει. Συνήθως, τα δύο κάτω μπροστινά δόντια (γνωστά και ως κάτω κεντρικοί κοπτήρες) εμφανίζονται πρώτα, και ακολουθούν τα δύο επάνω μπροστινά δόντια (οι άνω κεντρικοί κοπτήρες).

Φροντίδα των πρώτων δοντιών

Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα δόντια του μωρού, είναι σημαντικό να αρχίσετε να τα φροντίζετε, βουρτσίζοντας τα πρωΐ και βράδυ. . Δεν πρέπει να αγνοήσετε την υγεία των δοντιών τους, ακόμη και αν αυτά τα δόντια τελικά θα πέσουν και θα αντικατασταθούν από τα μόνιμα.

Πότε πέφτουν τα πρώτα δόντια;

Τα πρώτα δόντια του μωρού αρχίζουν συνήθως να πέφτουν μεταξύ των 6 και 7 ετών, αν και αυτό μπορεί να ποικίλει. Συνήθως, τα δύο κάτω μπροστινά δόντια πέφτουν πρώτα, ακολουθούνται από τα δύο επάνω μπροστινά δόντια.

Τι είναι η οδοντοφυΐα;

Η οδοντοφυΐα είναι η διαδικασία κατά την οποία τα πρώτα δόντια ενός μωρού βγαίνουν μέσα από τα ούλα. Καθώς τα δόντια πιέζουν τον ιστό των ούλων, τα βρέφη είναι πιθανό να αισθανθούν δυσφορία ακόμη και πόνο. Συνήθως αυτό συνοδεύεται με την έντονη επιθυμία να μασήσουν αντικείμενα.

Τρόποι αντιμετώπισης της οδοντοφυίας

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της οδοντοφυίας:

Φροντίδα των πρώτων δοντιών του μωρού

Είναι σημαντικό να φροντίζετε σωστά τα πρώτα δόντια του μωρού σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη φροντίδα των πρώτων δοντιών:

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το μέσω Facebook
Μοιραστείτε το μέσο Twitter
paidodontiatros-vera-bakala-banner s

Η παιδοδοντίατρος Βέρα Μπάκαλα ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός σε παιδοδοντικό ιατρείο κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστρίου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο TUFTS στη Βοστώνη, αποκτώντας ειδικότητα στην πρωτοποριακή τεχνική της αεραποτριβής.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιούργησε ένα ιατρείο που συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη της παιδοδοντιατρικής, με έμφαση στην ανθρώπινη επαφή και την ψυχολογία.

Για να κλείσετε ραντεβού με την ιατρό παρακαλούμε καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 6107200.

Στο ίδιο τηλέφωνο μπορείτε να μας καλέσετε 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για οποιοδήποτε επείγον περιστατικό.