Η Προσέγγιση μας – Behavioral management

Η παιδοδοντίατρος χρησιμοποιεί ψυχολογικές τεχνικές και ειδικό λεξιλόγιο για να περιγράψει στο παιδί τη θεραπεία.

Η παιδοδοντίατρος κατά την πρώτη επίσκεψη του παιδιού στο ιατρείο μας, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον παιδοδοντίατρο όλα τα ζητήματα που αφορούν τη στοματική υγεία του παιδιού τους. Παράλληλα, ο γιατρός συλλέγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη στοματική και την γενική υγεία του μικρού ασθενούς.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, το παιδί έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει εκτενώς τον χώρο εξέτασης και τον γιατρό προτού αυτός αφιερωθεί σε αυτό. Αυτό από μόνο του έχει καταπραϋντική επίδραση και ανακουφίζει το άγχος των περισσότερων παιδιών.

Στο επόμενο στάδιο, ο γιατρός χρησιμοποιεί εξειδικευμένο λεξιλόγιο για να εξηγήσει τι ακριβώς θα συμβεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, και στη συνέχεια δείχνει πώς πραγματοποιείται αυτό. Στη συνέχεια, προχωρά στην εφαρμογή της θεραπείας.

Οι ψυχολογικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται, σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη διαμόρφωση του χώρου (χρώματα, παιχνίδια και εργαλεία που παραμένουν αόρατα), μετατρέπουν την οδοντιατρική περίθαλψη σε μια διαδικασία απλή και αποδεκτή από το παιδί.

paidodontiatros-vera-bakala-banner s

Η παιδοδοντίατρος Βέρας Μπάκαλα ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός σε παιδοδοντικό ιατρείο κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστρίου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο TUFTS στη Βοστώνη, αποκτώντας ειδικότητα στην πρωτοποριακή τεχνική της αεραποτριβής.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιούργησε ένα ιατρείο που συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη της παιδοδοντιατρικής, με έμφαση στην ανθρώπινη επαφή και την ψυχολογία.

Για να κλείσετε ραντεβού με την ιατρό παρακαλούμε καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 6107200.

Στο ίδιο τηλέφωνο μπορείτε να μας καλέσετε 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για οποιοδήποτε επείγον περιστατικό.