Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για την προστασία των δοντιών των παιδιών σας:

  • Ξεκινήστε να βουρτσίζετε απο το πρώτο δόντι με μια μικρή οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες και μια πολύ μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας 1000ppm φθορίου (στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού) όταν εμφανιστεί το πρώτο δόντι του παιδιού σας. Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα με 1000 ppm φορίου σε μέγεθος μπιζελιού, από την ηλικία των 3 ετών.
  • Αποτρέψτε την επιθετική τερηδόνα που προκαλείται από τη χρήση του μπιμπερό. Μην δίνετε στα παιδιά ένα μπουκάλι γάλα, χυμό ή ζαχαρούχο υγρό για να κοιμηθεί.
  • Περιορίστε το χρόνο που το παιδί σας χρησιμοποιεί το μπουκάλι. Το παιδί σας πρέπει να αδειάσει ένα μπουκάλι σε 5 έως 6 λεπτά ή λιγότερο.
  • Βοηθήστε το παιδί σας να βουρτσίζει τα δόντια του μέχρι την ηλικία των 8 ετών. Βάλτε το παιδί να σας προσέχει, όταν βουρτσίζετε εσείς τα δόντια σας και ακολουθήστε το ίδιο μοτίβο βουρτσίσματος για να μειώσετε τα χαμένα σημεία.
  • Περιορίστε τις τροφές και τις λιχουδιές που αυξάνουν την τερηδόνα. Αυτό περιλαμβάνει σκληρές ή κολλώδεις καραμέλες, αποξηραμένα φρούτα και γλυκά ποτά και χυμούς. Προσφέρετε φρούτα και όχι συσκευασμένο χυμό. Οι φυτικές ίνες στα φρούτα τείνουν να καθαρίζουν τα δόντια. Ο συσκευασμενος χυμός απλώς εκθέτει τα δόντια στη ζάχαρη και ειναι όξινος.