Ηλεκτρονικό Σύστημα Προληπτικής Φροντίδας

Κάθε παιδί αξίζει να ξεκινήσει τη ζωή του υγιές αλλά όταν το θέμα έρχεται στη στοματική υγεία, πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Το μυστικό για να παραμείνουν έτσι είναι οι σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής από την ανατολή του πρώτου δοντιού, η ισορροπημένη διατροφή και ο τακτικός έλεγχος από την παιδοδοντίατρο δύο φορές το χρόνο από την ηλικία των τριών ετών καθώς και η φθορίωση*.

Με το σύγχρονο και γρήγορο ρυθμό ζωής όμως, είναι πολύ εύκολο να χάσουμε την αίσθηση του χρόνου

και πριν το καταλάβουμε το κανονικό ραντεβού του παιδιού στην παιδοδοντίατρο να έχει παρέλθει προ πολλού.

αναλαμβάνουμε ηλεκτρονικά την ευθύνη για το ραντεβού της επανεξέτασης του παιδιού. Οι γονείς ενημερώνονται εγκαίρως για το επερχόμενο ραντεβού μέσω της γραμματείας του ιατρείου.

Αν ενδιαφέρεστε για τη στοματική υγεία του παιδιού σας μη διστάσετε να συμμετέχετε στο ηλεκτρονικό σύστημα προληπτικής φροντίδας του ιατρείου μας.

* Η χρήση του φθορίου για την πρόληψη και τον έλεγχο της τερηδόνας έχει τεκμηριωθεί ως ασφαλής και πολύ αποτελεσματική. Το φθόριο έχει πολλούς διαφορετικούς μηχανισμούς προστασίας από την τερηδόνα. Περιλαμβάνουν αύξηση της αντοχής της αδαμαντίνης στην τερηδόνα, επανασβεστίωση της αδαμαντίνης στις περιοχές που μόλις ξεκίνησαν να τερηδονίζονται, αλλά και αλλαγή στον μεταβολισμό των μικροβίων που πορκαλούν τερηδόνα (αντιμικροβιακή δράση).